Giraffe Center, Найроби, Кения

posted in: Африка, Кения | 0

Това е една от най-известните атракции в Найроби. Който и сайт да отворите за известни места в този град, винаги ще срещнете David Sheldrick Wildlife Trust и Giraffe Center.Това е нито повече, нито по-малко от място, където можете да видите жирафи от близо. Можете да ги погалите, да ги нахраните и най-общо казано да се насладите от близо на тези дружелюбни животни. Да не забравя, може да получите сочна страстна целувка от жираф.

Мястото е сравнително малко и ако има повече хора става пренаселено. Жирафите сами избират при кого да дойдат, така че имате възможност да се изявите с всякакви номера, маймунджулъци и т.н. за да ги привикате към вас.

Има кофи с храна (пилети около 2-3 см дължина) с която да храните животните, за да може да се снимате с тях или да ги докоснете. Понеже жирафите прибират храната с един доста лигав език, има и чешма със сапун за да се измиете.

Има и сувенири, но са доста скъпи.

Общо взето това е всичко. Не е малко, но не и много. Билета за туристи е 20 лв. Стойте колкото пожелаете.

Затваря сравнително рано- някъде около 17 часа. След това, срещу 4-5 лв. охраната може да ви извика жирафи да ги видите, но през оградата. Пак може да снимате, но през телената ограда. Не винаги можете да ги докоснете. Няма я тръпката от прекия контакт. Препоръчвам ви да влезете в работно време, за да ви оближе със сочния си език, някое от животните.

„Извинявайте, ама защо ме снимате?“

„Готов съм за снимка от дясно.“

“ Готов съм за снимка от ляво.“

„Какво ми носите?”

Любимата ми снимка.

Има една сграда с беседка на втория етаж. Идеята е гостите да достигнат нивото на жирафите без животните да се навеждат.

Освен снимките другото удоволствие е да нахранете жирафите. Предупреждавам ви, допира с езика на животното е влажен, лигав и може да се окаже не чак толкова приятен за някой.

Имате възможност да се насладите на тези сладури максимално.

Една дама от гостите на парка изяви желание да се опита да подаде храна с устата си. Услужлива служителка и предаде бърз урок как се прави това, но без реален досег до жирафа.

Дамата опита да подаде храна с устата си и още от първия път получи сочна целувка от жирафа.

Бях непосредствено до съпруга и и имах възможността отблизо да снимам. Невероятно горд съм от снимката си.

Жирафите делят парка с още един представител на саваната. Не е ли симпатичен.

Това беше един приятно прекаран следобед. В Найроби и околностите му има доста атракции, но Giraffe Center е една от добрите и заслужаващи вниманието ви.Leave a Reply