(По материали от https://www.skyscanner.net/news/inspiration/worlds-most-amazing-natural-wonders-only-see-in-spring/?)

За да отпразнувате началото на всяка пролет може да си организирате екскурзия до едно от посочените тук 6 невероятни пролетни чудеса в света. Какъв по-чудесен начин да изпратите студената зима и да посрещнете лятото. Ще се опитам да ви вдъхновя за да отидете и да видите тези невероятни гледки. Ако тази година е вече късно, планирайте следващата.

  1. Цъфнали череши

Къде: Япония, в Токио, Осака или Киото

Кога: Късно през Март до началото на Април

Хотелите в Киото
Наемете кола в Япония

Птичи песни, разцъфнали цветя и дървета – какво повече да искате от пролетта? Японските разцъфнали череши със сигурност са една от най-впечатляващите пролетни забележителности в света.

Не забравяйте, периода в който може да им се насладите е твърде кратък. Цъфтежа продължава едва една седмица. Датата на този природен феномен може да варира от година на година, но обикновено от края на март до началото на април се счита за най-доброто време, за да видите най-големите градове в Япония, покрити с розов цвят. Най-хубавите цветове са по протежение на „Философската пътека“ (Philosopher’s Walk) в Киото. Това е една алея под черешите, покрай която има воден канал, водеща до скрити храмове и светилища. Когато се преситите на цъфналите череши, не си тръгвайте, има толкова много други неща, които можете да правите в Киото.

  1. Наблюдение на сивите китове

Къде: Орегон или Калифорния с САЩ

Кога: Късно през Март до началото на Април

Хотелите в Калифорния
Наемете кола в САЩ

Пролетта е най-доброто време, за да видите тези величествени създания в естествената им среда. Сезонът за мигриране на китовете зависи от вида китове, която се опитвате да видите, а март-април е най-доброто време за гледане на сиви китове. Над 20 000 кита мигрират на юг към Мексико, като се придвижват покрай брега, където има повече храна.

Преминаването на китовете покрай бреговете на Орегон и Калифорния в САЩ е още една уникална пролетна гледка. Ако сте мечтали да посетите САЩ, защо не го направите в това идеално за целта време? Западните брегове на САЩ може да ви бъдат крайната точка на вашата екскурзия, като преди това сте прекосили някой друг щат, видели сте някоя от природните забележителности и сте дегустирали няколко бутилки чудесно вино.

 

  1. Черно слънце

Къде: Национален парк „Wadden Sea“, Дания

Кога: През пролетта

Хотелите в Национален парк „Wadden Sea“
Наемете кола в Дания

Явлението, известно като „Черно слънце“ е най-голямото пролетно събитие в Дания, представляващо около един милион скорци, които летят във формация над националния парк Wadden Sea. Те създават величествен летящ балет, преди да кацнат в защитения резерват за диви животни. Повече от 100 000 посетители посещават зрелището всяка година. Необходими са бинокъл, одеяло за пикник, чаша горещ чай … и сте готови!

 

  1. Чаровната Бамби

Къде: Канада, САЩ, Великобритания

Кога: През пролетта

Хотелите в Великобритания
Наемете кола в Великобритания

Не се притеснявайте, няма да участвате в тъжна история съпроводена със сълзи, а просто имате възможност да хвърлите един поглед на сладките новородени еленчета, които се разхождат в английската провинция. Елените се чифтосват през есента, за да могат да родят през топлата пролет. Ако се интересувате от дивата природа и най-вече от сладките „Дисни“ еленчета – тогава сте на ход, тъй като пролетта е най-доброто време на годината, за да видите Бамби на живо. Ако искате повече идеи за пролетни почивки в Обединеното кралство, винаги може да се намери още нещо интересно за вас.

 

  1. Красиви сини камбанки

Къде:  Прекосете Великобритания, като минете през гората Oversley и горите Warwickshire и Ashenbank в Кент.

Кога: Късно през Март до началото на Април

Хотелите в Великобритания
Наемете кола в Великобритания

Ако екскурзията до цъфтящите череши в Япония или до бреговете на Орегон и Калифорния за наблюдение на китове ви се струва трудно осъществима, то в Европа също може да видите нещо уникално. Макар, че пролетта във Великобритания се свързва с нарцисите, то гледката с моретата от сини камбанки е още една невероятна пролетна забележителност.

Цветята цъфтят само няколко седмици и за това не се бавете през пролетта и бързо се организирайте за да посетите Великобритания и да излезете на пролетна разходка. Може да видите синия цветен океан в гората Oversley или в горите Warwickshire и Ashenbank в Кент. Сините камбанки може да ги видите из цялата страна, но на посочените места гледките са най-впечатляващи.

Ако това ви е малко и имате още време, винаги може да намерите какво да правите във Великобритания.

 

  1. Северното сияние

Къде: Швеция, Норвегия, Исландия, Дания

Кога: От Октомври до Април

Хотелите в Севрна Исландия
Наемете кола в Исландия

Периода за наблюдения на Северното сияние е до края на Април, което означава, че няма проблем, ако включим сиянието в списъка от пролетни чудеса. Ако Аврора е част от вашите планове, планирайте екскурзия до Исландия, любимото място на ловците на сияния. Швеция, Норвегия, Финландия или Дания също са добри места за да се насладите на красотата на това явление.

Не тръгвайте без предварителна подготовка за да не останете разочаровани. Потърсете в Интернет информация, кога и къде се очакват Северните сияния в периода на вашето посещение или просто използвайте услугите на професионален ловец на сияния.

Leave a Reply