(По материали от https://www.skyscanner.net/news)

Дали имате за цел някой островен рай или активен вулкан – не е нужно да пътувате до другия край на света, за да осъществите плановете си. Нека да дадем шанс на добрата стара Европа. Тя заема малка част от света, но си има почти всичко. От екзотични плажове до ледници, Европа има какво да предложи на тези, които нямат възможност да обикалят по света. Преди да тръгнете да прекосявате океаните, прегледайте този списък с алтернативи.

 

  1. Мексиканските плажове срещу гръцките плажове

Много хора мечтаят да посетят някой от плажовете на Мексико, да пият Мохито и да се наслаждават на слънцето. Ако още сте на етап плануване, замислете се над тази чудесна алтернатива – Гърция, с нейните невероятните плажове. Някои от най-добрите са в Zante. Белите пясъци и чистите води правят това място много популярно за слънчеви бани.

Хотелите на Гръцките острови

 

  1. Австралийския бряг срещу Португалския бряг

„Дванадесетте апостоли“, както са наречени австралийските варовикови скали във Виктория са невероятни, но в Португалия – Praia da Marinha също не са за изпускане. Известният плаж Algarve е заобиколен от причудливи скали и има много заливи и пещери, които чакат да бъдат разгледани.

Хотелите в Algarve

 

  1. Монголската пустиня срещу дюните в Гран Канария

Пустиня Гоби може да ви заплени – наистина има нещо романтично в идеята да отидете в пустинята, за да се изолирате в тази негостоприемна среда, където само някоя камила ще да ви прави компания. Можете да изпитате истинско пустинно приключение и докато сте на почивка на испанския остров Гран Канария. Намирайки се на същата географска ширина като Сахара, не е изненадващо, че в южната част на острова има впечатляващи пясъчни дюни … и да, може да ги посетите с камила.

Хотелите в Гран Канария

 

  1. Чилийските глетчери срещу Исландските глетчери

Ако сте включили Чилийския глетчер във вашия списък за предстоящи екскурзии, побързайте. Глетчера San Rafael се разтапя бързо и експертите смятат, че ще изчезнат напълно до 2030 г. Ако все пак нямате възможност да стигнете до Южна Америка, защо не включите Исландия във вашите планове. Там са някои от най-невероятните ледени структури в света. Разходките до глетчерите са популярна еднодневна екскурзия за много туристи, гости на Исландия. Ако през зимата сте там, шансовете ви да видите Северното сияние рязко се повишава. Така ще се насладите на две забележителности, при планирана само една.

Хотелите до Глетчера Вахтнайокутъл

 

  1. Тайландските острови срещу Италианските острови

Мнозина се отправят към островите в Тайланд, които са сред най-красивите острови в Югоизточна Азия. В Европа има много възможности да направите същото, ако не ви се пътува до толкова далече. Италия има много острови, големи и популярни като Сардиния и Сицилия, както и по-отдалечени като островите Pelagi, два от които са напълно непопулярни. Можете да се насладите на фантастично им време и красивата им природа, при това без полет на дълги разстояния.

 

  1. Езерата в Тайланд срещу езерата в Хърватия

Езерото Cheow Lan в Националния парк Khao Sok е много красиво и това е достатъчно за да ви накара да се качите в самолет до Тайланд. Хърватските водопади на Плитвишки езера и буйните гори около тях ги правят също популярно място за посещение и то съвсем оправдано. Сами решете дали да прекосите земното кълбо или просто да отскочите до Хърватия.

Хотелите в Национален парк „Плитвишки езера“

 

  1. Новозеландските планини срещу Италианските планини

Нова Зеландия е крайна дестинация за много приключения. Просналите се в безкрая, планински върхове са примамлива цел за запалените туристи, които желаят да се справят с един от деветте „Great Hikes“ и да се насладят на невероятна гледка в същото време. Ако вашият бюджет не ви позволява да си вземете билет и да прекосите океаните до там, то италианските Алпи, Доломитите и планинските върхове на Апенините ще ви позволят да поразтъпчете туристическите си ботуши и да изследвате скалистите им терени. И няма да съжалявате.

Хотелите в Планината Доломити

 

  1. Непал срещу Швейцарските Алпи

Да, Непал има Еверест. Там са и други седем върхове, които са сред първите десет в света. Така е. Дръжте ги в списъка си за задачи. Ако по една или друга причина, Непал е недостъпна за вас, то защо не помислите за планините в Европа. Те не могат да са конкуренция във височината, но със сигурност могат да бъдат конкуренция с красива си природа. Снежните швейцарски Алпи, например, са невероятно красиви и възнаграждават всеки предприел екскурзия в тях с красивите си гледки.

Хотелите в Швейцарските Алпи

 

  1. Вулканите в Индонезия срещу вулканите на Канарските острови

Мнозина пътуват до Индонезия, за да се изправят лице в лице с някои от най-буйните активни вулкани на Земята. Там има над 120, които често изригват, което прави Индонезия най-тресящата се държава в света. Ако ви хареса тръпката от бурната вулканична дейност, то защо не погледнете малко по-близо до дома ви. Канарските острови имат няколко вулкана пръснати по седемте острова. Вулкана Тейде в Тенерифе е най-високият връх в Испания и третия по големина вулкан на Земята. В Лансероте може да усетите жегата идваща от дълбините на Земята, а и да похапнете пържола печена на естествена топлина идваща от недрата на Земята. Разбира се, че си струва да посетите Канарските острови?

Хотелите на остров Тенерифе

Leave a Reply