(по материали от https://www.skyscanner.net/news/where-to-see-the-worlds-most-sensational-sunsets)

–––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Angkor Wat, Камбоджа

Кхмерските древни руини в Angkor Wat, Камбоджа са препълнени с хора по залез слънце. По това време е за предпочитане да изберете по-тихия район, източно от комплекса Phimeanakas (Небесен храм), така че да виждате силуета на пирамидалния храм на фона на залеза. А защо да не превърнете най-големия религиозен паметник в света в своя платформа за наблюдение. Седнете на него и така ще бъдете не просто зрител, а част от приказката.


Хотелите в района Angkor Wat


–––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Река Замбези, Замбия

Качете се на моторна лодка по река Замбези, по залез слънце и ще се почувствате все едно, че плавате по река от разтопено злато. Небесата горят в червен пламък, а следите в реката след вас са като малки разноцветни дъги. Ако в сценария се включат и диви животни, картината ще стане неописуема с думи.

Хотелите в Лусака
Наемете кола в Замбия

–––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Парка Lookout Point, Newport Beach, Калифорния, САЩ

Постелете едно одеяло за пикник в парка Lookout Point и се насладете на разпенените вълни, пясъците с цвят руси коси, стария кей Balboa Pier, остров Catalina, облаците от захарен памук и коралово-оранжевото небе.

Хотелите в Калифорния, САЩ
Наемете кола в САЩ


–––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Храмът Дебод, Мадрид, Испания

Храмът е построен в Асуан, Египет, в чест на богинята Изида през 2 в. пр.н.е. Храмът Дебод се състои от няколко от параклиси, зали и красиви отразяващи басейни. Комплексът е подарен на Испания през 1968 г. и сега  перфектно се съчетава със залеза на слънцето насред Мадрид

Хотелите в Амалфи
Наемете кола в Испания


–––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Крайбрежните градини на Tamar, Victoria Harbour, Хон Конг

 

 

Остров Хон Конг е най-красив при залез слънце, когато брега започва да блести в неоново. Насладете се на сцената от крайбрежните градини на Tamar или се качете на ферибота Star Ferry за да прекосите Victoria Harbour.

Хотелите в Хон Конг
Наемете кола в Хон Конг


–––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Grand Canyon, Аризона, САЩ

За да се насладите на залеза на Grand Canyon трябва да спазвате две правила. Първо, изберете си място като Shoshone Point, където малко можете да повървите. Дори само на 15 минути пеша от „Desert View Drive“ и ще се откъснете от шума на тълпите.Второто правило: не прекарвайте цялото си време в правене на снимки. Дълбочината на каньона, хипнотизиращият калейдоскоп на цветовете, охлаждащия вечерен въздух – това са неща, които трябва да се преживеят с всичките ви сетива и които не се виждат през обектива.

Хотелите в Аризона, САЩ
Наемете кола в Италия


–––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Chapora Fort, Гоа, Индия

От 16-ти век Chapora Fort стои на върха на прашните червени скали, извисяващи се над 10 километровия златен плаж, а слънцето изглежда като огромна череша, потъваща в безкрайния хоризонт.

Хотелите в Гоа
Наемете кола в Индия


–––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Токио, Япония

Дори и планината Фуджи да не беше там, гледката на залязващото слънце над един от големите градове в света щеше да е запомняща се. Но отдалеченият конус, който се издига на 3 776 метра, напомня за друг свят отвъд суматохата на 21-ви век и добавя ефирност към гледката. Залеза е най-добре да се гледа от 251 метровата Sky Circus Observatory едно от най-добрите места за поглед от високо на града.

Хотелите в Токио
Наемете кола в Япония


–––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Town Beach, Broome, Австралия

Когато слънцето залязва в Broome, на брега на Западна Австралия, настъпва естествен лунен феномен. Известен е като „Стълбище към Луната“. Оптичната илюзия се създава, когато пълната луна се издига и се отразява върху стъпаловидните плитчини.

Хотелите в Западна Австралиа
Наемете кола в Австралия


–––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Парк Gantry Plaza, Long Island, Ню Йорк, САЩ

За да се насладите пълноценно на микса предоставян от Ню Йорк – река Hudson, мостове от ковано желязо, сградата на “ Empire State Building“, сградата “ Chrysler“, жизнения хоризонт на Манхатън – се насочете към Gantry Plaza Park в Long Island, за да се върнете в Манхатън когато слънце премине зад него.

Хотелите в Ню Йорк
Наемете кола в САЩ


–––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Lofoten, Норвегия

Кога залезът не е залез? Когато това се случва от края на май до началото на юли в северна Скандинавия. Къде? Великолепните острови Lofoten, Норвегия.Явлението е известно като месеците на „полунощното слънце“- слънцето не залязва. Вместо това, той леко се спуска в лилави небеса, хвърляйки злато върху златистите планини, скалисти брегове и огледалните езера, преди бързо да се издигне отново

Хотелите в Lofoten
Наемете кола в Норвегия

–––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Cala D’Hort, Ibiza

Ще поискате коктейл с чадърче и релаксираща музика, когато гледате пламтящото оранжево слънце върху скалата Es Vedra на едноименния остров в Испания. Насладете му се от красивия плаж Cala D’Hort.

Хотелите на Балеарските острови
Наемете кола в Испания


–––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Ahu Tahai, Великденските острови

Загадъчните каменни статуи с огромните си глави, обградени от зеленина и Тихия океан, създават епична комбинация със залеза на Великденския остров. Ahu Tahai е най-доброто място за наблюдение, тъй като слънцето се потапя зад три масивни „ahus“ (статуи)

Хотелите в Валпараисо
Наемете кола в Чили


–––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Uluwatu Temple, Bali, Indonesia

Сред многото прекрасни гледки в Бали, храмът Uluwatu Temple е сред най-добрите, благодарение на амфитеатъра си на върха, на който се играя традиционения огнен танц Kecak всеки ден от 18 – 19 часа.

Хотелите в Амалфи
Наемете кола в Индонезия

Leave a Reply