1 Фуертевентура, Канарските острови, Испания

Плакат на Star Wars
Снимката е от https://www.starwars.com/films

.

Име на епизода: Solo: A Star Wars Story
Дата на световната премиера: 10 май 2018

Във филма се вижда как Хан слага ръката си върху пистолета си в каубойски стил, а лицето му е разгневено защото вижда извънземни. Фона на кадъра е някакво очукано метален иглу, от селището, на планетата Саварийн.. Само, че това не е Саварийн., а е един от крайбрежните райони на остров Фуертевентура, един от Канарските острови. Снимачните екипи на Star Wars са били в парка >>Natural de Jandía<< в продължение на две седмици, за да заснемат всички сцени.Планетата Corellia

.

Лесно е да се следват стъпките на снимачния екип във Фуертевентура. Паркът се намира на южния край на този вълнуващ, ярко осветен от слънцето остров, близо до >>Morro del Jable<<. Района е ежедневно посещаван от сафарита с джипове, тръгващи от всички големи курорти.

Резервирайте хотел в Morro del Jable

2 Фуертевентура, Канарските острови, Испания

Остров Фуертевентура, Канарски острови
Снимката е от http://prensaimperial.com/2017/06/interesantes-detalles-set-la-cinta-independiente-solo-nuevas-imagenes/

.

Пристигайки на остров Фуертевентура, не се ограничавайте само с парка Natural de Jandía. Има толкова много други неща, които може да правите. Ако отседнете в курорти >>Corralejo<<, в северната част на острова, може да се насладите някои от най-красивите морски пейзажи. Можете да се гмуркате с шнорхел до остров >>Lobos<< или на някое друго местенце на северния край на острова.

Резервирайте хотел в Corralejo

Уиндсърф и кайт сърф може да карате почти по всички плажове, защото Фуертевентура е известен с неспиращите си ветрове. В >>зоопарка Oasis Park<< може да се разходите с камила.


3 Фуертевентура, Канарските острови, Испания

Разходка с камили из зоопарка Oasis Park

.

До остров Фуертевентура може да се стигне със самолет до самия остров или с ферибот от съседния Гран Канария. До там, също се стига със самолет. Фериботите са до Morro del Jable или до столицата >>Puerto del Rosario<<. Препоръчвам въздушния транспорт защото придвижването с фериботите е доста „вълнуващо“, в смисъл вълните много силно люлеят корабите. Къде да отседнете: Красиви и удобни хотели има из целия остров. Лично аз бях в >>Costa Calma<<. Изберете място и хотел по ваш вкус и желание. Защо не и частен апартамент под наем за кратката ви почивка. Не забравяйте колата под наем, която можете да вземете от летището или от района на пристанищата на фериботите. С нея ще бъдете независими и свободни на острова.

Хотелите във Фуертевентура
Наемете апартамент във Фуертевентура

Leave a Reply